torstai 20. helmikuuta 2014

Laiska bloggaaja, laiska kokki - nuudelisalaattia siis teemme!

Kylläpä väsyttää ja ihan suoraan sanottuna laiskottaa. Mutta oon silti niin reipas, että (päivällä toteuttamani hurjan pyykinpesuoperaation - 1 koneellinen - lisäksi) kaivoin vanhoista kätköistäni nuudelisalaattireseptin joka edelleen pistää makuhermot tanssimaan. Salaatti on helppo ja nopea tehdä, sitä voi muunnella mielensä mukaan ja kastikkeenkin voi vaihtaa. Nuudeliksi käyvät kaikki vaihtoehdot; vehnä, muna, riisi, mung, kerma...kaikki toimii. Kannattaa käydä kiinalaiskaupassa joskus vähän tonkimassa nuudelihyllyäkin, sieltä löytyy odottamattomia juttuja...

Laiskan kokin nuudelisalaatti on helppo, nopea ja herkullinen salaatti jota voi muunnella mielensä ja kaappien sisällön mukaan. Määrät ovat vähän sinne päin ja riippuvaisia tekijän makumieltymyksistä. Annosmäärä on tällä ohjeella 4, ja voit käyttää minkä paksuista tai miten kiharaista nuudelia nyt sattuu kotoa löytymään. Salaatin kruunaava ihana maapähkinäsoosi on laiskan kokin versio satay-kastikkeesta.


4 pesää nuudeleita keitettynä, kylmällä vedellä huuhdottuna ja jäähdytettynä

kourallinen paprikaa ohuina suikaleina, värillä ei väliä
kourallinen ituja, mungpapu toimii erinomaisesti
pari pientä porkkanaa + 5 cm pätkä kesäkurpitsaa ohuina suikaleina (kuorimaveitsi muuten toimii tässä kivasti, jos laiskottaa)
2-3 rkl seesaminsiemeniä, paahdettuna tai ei
2 rkl (suola)pähkinöitä; cashew tai maapähkinä toimivat omasta mielestäni ehkä parhaiten
voit myös lisätä kypsää broileria, kasviksia tai vaikka ananasta sen mukaan mitä tekis just nyt mieli...

Kastike:

2 tl seesamiöljyä
2 rkl valkosipuli- tai chiliöljyä
3-4 rkl sileää maapähkinävoita
3-4 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl soijakastiketta
muutama tippa viinietikkaa tai tujaus sitruunan/limen mehua
(murskattua, kuivattua chiliä tai chilikastiketta)
(vettä tai öljyä ohentamiseen)

Heittele salaattiainekset kulhoon. Sekoita kastikkeen ainekset paksuhkon salaatinkastikkeen vahvuiseksi töhnäksi, maistele ja lisää mausteita jos siltä tuntuu. Kippaa kastike salaatin päälle, pyörittele kaikki huolellisesti sekaisin ja anna vetäytyä tunnin verran. 


Bonuksena vaihtoehtoinen toteuttamistapa;

lisää sekaan esim. rucolaa ja granaattiomenansiemeniä ja tee päälle se aiemmin mainitsemani sitrusvinegretti. Vispilöitse sekaisin noin ½ tl suolaa, 1 tl sokeria tai hunajaa, ½ tl rouhittua pippuria, 3 rkl sitruunan- ja/tai limenmehua ja ½ dl mietoa öljyä. Sekoittele. Naminami. 

Ihanaista varhaiskevättä kaikille, takatalvea odotellessa...tänään oli jo vähän yritystä siihen suuntaan, räntää tuli! Mun lempparia! So not. 

Mukavaa loppuviikkoa ja muistakaa keksiä perjantaiksi riittävän hyvä selitys äkilliselle sairastumiselle juuri ennen Suomen peliä...

-Hulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti