torstai 27. helmikuuta 2014

Luomusti lopoisammin - ihonhoidosta

Kevät tulee (keskellä helmikuuta!?), aurinko paistaa, ruoho alkaa vihertää ja naamakin kukkii iloisesti. Näissä merkeissä vietin vuosikaudet elämääni, paitsi että iho-ongelmat olivat ympärivuotisia ja jatkuvia. Käytin tuhansia markkoja ja hirveän määrän euroja kokeillessani läpi lähes kaikki homeopaattisen apteekin, Stockmannin, Sokoksen ja Anttilan myymät ihonhoitosarjat. Kaikkien verkostomarkkinoijien tarjoomuksetkin tuli aika tarkkaan syynättyä. Ja rahaa vain paloi...vajaa 10 vuotta sitten hoksasin, että ihoni saattaisikin olla ongelmallisen sijaan vain herkkä. Aloin testailla luomusarjojen tarjontaa, ja eipä mennyt kauan kun huomasin niiden toimivan paremmin kuin mikään aikaisemmin kokeilemani tuote/sarja/mikäliehumpuuki-merivesiampulli.

Luomutuotteet ovat hiukan hintavampia, mutta toisaalta ne kestävätkin pitempään. Jojobaöljypullo, meikkivoide, irtopuuteri ja aloe vera-tuubi kestävät päivittäisessä käytössä 8 kuukautta. Kasvovoide, silmänympärysvoide ja puhdistusgeeli riittää 4 kuukaudeksi. Hinnat eivät huimaa päätä eli jäävät kyllä kauas niistä tavaratalojen huippumerkkien kiskurihinnoista mutta ovat helposti tuplat kalliimpia kuin halvimmat, parabeenejä, mineraaliöljyjä ja silikonia pursuavat markettituotteet. Jos ei muuta mainita, käyttämäni tuotteet ovat hinnaltaan 20 ja 30 euron väliltä.
(Kuvat lainattu eli pöllitty valmistajien sivuilta)
Kas tässä siis herkästi tukkiutuvan, pintakuivan sekaihoni luottotuotteet:


Kasvojen iltapuhdistukseen käytän tällä hetkellä L'Occitane-sarjan Eau d'Angelique-geeliä. Se poistaa meikin tehokkaasti ja jättää ihon raikkaan tuntuiseksi. Tehoaineena on angelikankukkavesi - en tiedä kuka hän on mutta toimii oikein mainiosti.

Aamuisin, jos talvinen ihoni tuntuu kovin janoiselta, saatan käyttää edellämainitun sijasta Dr. Hauschkan puhdistusemulsiota. Se on klassikko joka toimii vuodesta toiseen ja jättää ihon todella pehmeäksi.

Mainio jokerituote aamuiseen puhdistukseen erityisesti talvikuukausille on Dr. Hauschkan mantelipuhdistusvoide. Voidetta otetaan märälle kätöselle reilun herneen kokoinen kikkare ja taputellaan parin minuutin ajan märille kasvoille varovasti hyvin, hyvin kevyin pyörittelevin liikkein. Voide kuorii, kosteuttaa ja jättää ihon raikkaaksi tuhdista olomuodostaan huolimatta.

Kosteuttaminen on pintakuivan sekaihon kanssa elävälle jo ihan oma sirkuksensa; pitää hoitaa sekä pinnan kuivuutta, t-alueen rasvaisuutta, rasvoittuvia silmäluomia ja ties mitä. Omat ässätuotteeni ovat vähän sitä kuuluisaa sillisalaattia, mutta tämä kombo on toiminut jo vuosien ajan. Vain silmänympärysgeeli on uusi tuttavuus.

Aamuin illoin käytän silmänympärysgeeliä, jonka löysin tämän vuoden alussa. Päädyin kokeilemaan L'Occitanen angelikankukkasarjan geeliä, ja olen toistaiseksi ollut todella tyytyväinen. Aiemmin käytin pelkkää luomualoegeeliä, mutta iän karttuessa aloin kaivata vähän tehokkaampaa vaihtoehtoa. Tuote ei tee mitään silmänkääntötemppuja (onneksi, sillä pidän silmistäni ihan näin päin!) eli ei lupaile ihmeellisiä nuorenemisia tai ryppyjen katoamisia, vaan kosteuttaa ja suojaa. Täts it. Eipä muuta tarvitsekaan.

Aamulla hieraisen poskilleni Lumenen Arctic Aqua-geeliseerumia. Kyseessä ei ole luomutuote - kotimainen alle 20 euron hintainen laatutuote kylläkin - mutta se on jo 3 vuoden ajan ollut ehdoton suosikkini. Seerumi imeytyy nopeasti ja pitää kuivan ihon kurissa tukkimatta huokosia.
Jos, oi jos oisin rikas, niin läträisin kasvoilleni Exuviancen Vespera-seerumia mutta toistaiseksi en ole a) voittanut lotossa tai b) törmännyt miljonääriin joka olisi niin typerä että alkaisi minun elämääni rahoittamaan. Köyhänä mutta onnellisena siis mennään...

Seerumin päälle sipaisen pienen määrän kotimaista Frantsilan Ruusuvoidetta, joka tuoksuu ihanasti juhannusruusulle ja imeytyy salamannopeasti. Olen ihan kertakaikkisen rakastunut tähän tuotteeseen, jos yhtä tuotetta haluan erityisesti suositella kaikille niin se on juurikin tämä!

Iltaisin puhdistuksen jälkeen sekä kasvojeni että käsieni iho saa herkutella jojobaöljyllä. Yleensä ostan Julia Lawlessin öljyä, mutta lähinnä siksi että työnantajani omistamat tavaratalot myyvät sitä. Mikä tahansa 100% luomujojobaöljy toimii yhtä lailla päästä varpaisiin.


Meikkivoide ja puuterikin ovat luomua, olen jo kohta 10 vuotta käyttänyt Dr. Hauschkan translucent-meikkivoidetta ja -irtopuuteria. Meikkivoidesävyni on, kuten kunnon kalkkilaivan kapteenilla, 00. Kesäisin revittelen ja vaihdan sävyyn 01. En varsinaisesti rusketu vaan palan, mutta tuolla pienellä sävymuutoksella taion iholleni edes hivenen päivetyksenomaista hehkua. Puuteri on henkäyksenkevyttä, pitää ihon mattana koko päivän eikä meikki luisu pisin kasvoja kesälläkään.

Lopuksi haluan sepittää oodin ehdottomasti ihmiskunnan parhaalle keksinnölle; aloe vera-geelille. Joskus sipaisen sitä todella härskin määrän silmänalusiini yöksi, toisinaan käytän sitä koko kasvoille meikin alla, se hoitaa myös palovammat, naarmut, haavat ja revenneet kynsinauhat. Oma valintani on luomualoe, jota kannan mukanani ihan aina. Käsilaukussani asuu pieni purnukka jonka ainoa elämäntehtävä on kuljettaa aloe veraa sisuksissaan. Ravintola-aikoina opittu tapa istuu sitkeässä, keittössä kun tuli palovammoja vähän väliä ja aloe vie kivun nopeasti ja nopeuttaa myös ihon paranemista.

Koska ihonhoitoon tehdyt panostukset näkyvät koko elämän ajan, kannattaa miettiä tarkkaan mitä iholleen lykkii. Ilmansaasteet ja ympäristömyrkyt aiheuttavat iholle ihan riittämiin rasitusta, luonnon omat tehoaineet pitävät ihon hehkeänä ja ovat myös hiukan pienempi riesa maapallolle tuotantovaiheesta alkaen.
Ituhippeily on ihan kivaa!
-Hulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti