perjantai 21. helmikuuta 2014

Rakkautta vain - eduskunnan älyköt ovat puhuneet

Teen nyt ihan valtaisan paljastuksen. Minulla on kavereita ja ystäviä. (Vaikka tämä saattoi tulla yllätyksenä, älkää vielä tippuko penkiltä, jatko lienee vielä sensaatiomaisempi ja järkyttävämpi!) Jotkut heistä ovat naisia jotka rakastavat miehiä. Toiset ovat miehiä jotka rakastavat miehiä. Eräät ovat naisia jotka rakastavat naisia, ja onpa seassa monta miestä jotka rakastavat naisia. On myös ihmisiä, jotka ovat valinneet "rusinat pullasta"-elämäntavan ja rakastavat sekä miehiä että naisia eli ihmistä sukupuoleen katsomatta. Oma suuntautumiseni on perinteisen epämuodikkaasti hetero, rakastan miestä. En silti arvosta ystäviäni enemmän tai vähemmän sen mukaan, kehen kukin on sattunut rakastumaan. Sille kun ei kukaan voi mitään, tämän tietää jokainen joka on joskus oikeasti rakastunut. Rakkaus on kaikkivoipa, luonnonvoima jonka edessä ihmisen on nöyrryttävä. Tässä kohtaa - ensimmäistä ja varmasti viimeistä kertaa ikinä myönnän tämän tai rääkkään teitä moisella - Antti Tuisku oli oikeassa. Rakkaus on kuin  hyökyaalto. Kehen se kohdistuu, on täysin universumin käsissä. Hyvä jos joskus tulee vastaan Se Oikea. Niitä Vääriä tuntuu riittävän liiankin kanssa...

Elämme jännittäviä aikoja. Eduskunnassa käsiteltiin eilen tasa-arvoista avioliittolakia. Tänään lueskelin Hesarin verkkosivuja ja kylläpä oli mainioita vastalauseita esitetty alkaen siitä vanhasta vakiovalheesta että on luonnotonta olla homo. No siis. Tämä saattaa tulla pahimmille pussi päässä eläjille yllätyksenä ja järkytyksenä, mutta itse asiassa homous ei ole luonnotonta; luonnossakin sitä esiintyy. Ihan alkaen kaverini kissapojista, jotka viettävät sensuelleja hetkiä eteisessä harva se ilta. Tuomiolle nuokin olisi siis varmasti pantava (pun intended).

Paljon parjatun pellepuolueen edustajien lausahduksille en viitsi suoda milliäkään palstatilaa, mutta yhden argumentin verran voin näihin eilisen julkilausumiin tarttua:
"Parhaatkaan isät eivät voi muuttua äidiksi. Lainsäädännöllä ei pitäisi luoda tilanteita joissa lapselta viedään oikeus isään tai äitiin." Peter Östman (kd)

Uskomatonta miten hyvin ihmisen biologia on Östmanilla hallussa - luonnollisin keinoin mies ei tosiaan voi muuttua naiseksi. Tieteen keinoin on kyllä nykyään sekin mahdollista. Transsukupuolisuus on jo vanha juttu. Isästä voi kyllä tulla äiti, vaikka onhan siinä hiukan selittämistä lapselle että se toinen äiti on myös samalla isä. Mutta lapsi oppii ja ymmärtää, ei kannata aliarvioida ihmisen sopeutumiskykyä varsinkin jos lapsen elämä on hyvällä tolalla ja hän tietää olevansa rakastettu. Tällainen lapsi on vahva ja selviää asioista, joihin heikko aikuinen voi helposti kompastua.

Seksuaalinen suuntaus ei vaikuta kykyyn antaa rakkautta eikä taitoon olla hyvä vanhempi. Lapsella on oikeus hyvään lapsuuteen ja rakastaviin vanhempiin näiden sukupuolesta riippumatta. Tämä ei kuitenkaan käytännössä liity tasa-arvoiseen avioliittolakiin niin pätkääkään. Vanhoillisten paljon paheksumat susiparitkin pystyvät kasvattamaan lapsia. Jos halutaan miettiä asiaa avioliittolain puolesta, Östmanin sanoma kääntyy itseään vastaan.
Vanhempi voi olla niin homo, hetero kuin bissekin, mutta ei-heteroparien lapset syntyvät automaattisesti avioliiton ulkopuolelle. Luomme siis nykyisellä lainsäädännöllä pakkotilanteen jossa homoparien lapset ovat epätasa-arvoisessa asemassa heteroparien lapsiin nähden.
Luulisi kristillisdemarin kauheksuvan tätä tilannetta ja suurta vääryyttä joka pitää korjata hetimiten...mutta eipä (tämänkään) kansanedustajan näkemys tunnu riittävän edes perustellun mielipiteen kehittämiseen saati syvempään pohdiskeluun.
On mielestäni myös kristinuskon halveksumista poimia Raamatusta vain ne kohdat jotka itseä miellyttävät ja vastustaa niitä suosituimpia vastustettavia; miten moni kristitty miettii arjessaan niitä homopaheksunnan alle unohtuneita Raamatun määräyksiä, kuten sekoittaako eri kuituja vaatetuksessaan (ei saa sekoittaa) ja jättääkö parran reuna ajamatta (pitää jättää). Jne jne. Että olkaa hyvät ja eläkää  ensin itse niiden oppienne mukaisesti ennen kuin alatte toisilta samaa penäämään. Kiitos. Samat terveiset kaikille jotka tuputtavat omia oppejaan toisten elämänohjeeksi.

On väärin, jos lapsella ei ole rakastavaa isää/äitiä/isää ja äitiä/kahta isää/kahta äitiä/kahta isää ja äitiä/kolmea äitiä ja yhtä isää/kolmea isää ja yhtä äitiä/ylipäätään rakastavia vanhempia. On myös väärin, että kaksi vapaata aikuista ei voi mennä keskenään naimisiin. Avioliitto on rakkauteen perustuva juridinen järjestely jonka tarkoitus on toimia perheen hyväksi. Näin minulle sanottiin kun menin naimisiin. Liittoon, josta erosin muutaman viikon jälkeen perheväkivallan takia.
On muuten yksi suosittu argumentti, että tasa-arvoinen avioliittolaki rapauttaa avioliittoinstituution, niinhän se meni? Instituutiota ei tietenkään heiluta se fakta, että puolet avioliitoista päättyy eroon ja moni sen takia että toinen osapuoli saa turpaansa? Näinkö se on?

Haters gonna hate, mutta antakaa nyt hyvät ihmiset kaikille tasapuolinen oikeus avioliittoon!

Rakkautta ja hyvää viikonloppua!

-Hulta

PS. Pizzaperjantai! Kokeile täytteeksi suolan kanssa pannulla hikoilutettuja ja sen jälkeen ruskistettuja herkkusieniä ynnä kesäkurpitsaa sekä sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, mozzarellaa ja haisujuustoa. Toi. Mii. Meillä on tänään fetapiirakkapäivä. Postailen sen reseptiä joku päivä...

1 kommentti:

  1. Toivon asiallista kommentointia, ylilyönnit editoidaan ja tarpeen mukaan ilmoitetaan viranomaisille.

    VastaaPoista