sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Pastaaks tässä - nopeista lounaista ja uusista tuulista

Olipa upea viikonloppu! Kivasti meni päikkäreitä vetäessä ja keittiössä puuhatessa. Muru on ollut kipeänä ja itselläkin vähän veto pois, vaikka varmasti energiataso olis vähän eri luokkaa jos olis tullut lähdettyä ulkoilemaan...mutta ei, vietin eilen 3 tuntia lieden ääressä ja tuloksena oli valtava läjä liha-pekonipyöryköitä, juuresmuusia ja ruskeaa sieni-sipulikastiketta - sillä oikealla tavalla tehtynä, eli pyöryköissä on jatkeena perunaa sekä kermaa ja kastikkeen suurus on ihan ajan kanssa ruskistettu. Hyvää on, tosin pyörykät saivat Murulta tällä kertaa vain yhden peukun koska käytin eri mausteita kuin viimeksi. Tällä kertaa joukkoon meni vain tavan paprikajauhetta, sipulia, herbes de Provencea, valkosipulia, suolaa ja mustapippuria. Viimeksihän käytin hirveän määrän kaikkea muuta...jos en ole jo reseptiä postannut, niin laitan tulemaan ASAP.

Alkuviikosta aloitin uudessa työpaikassa, ja totesin että 12-tuntinen työpäivä vaatii kunnon eväät ja raskaan lounaan pohjalle. Koska noita pitkiä päiviä oli 2 peräkkäin, toisena päivänä heräsin pari tuntia ennen kuin piti jo lähteä työmaata kohti. Murun kuumeillessa petin pohjalla väsäsin nopeasti itselleni ja Murulle evästä ja samalla tein vartin pikalounaan itselleni. Koska se onnistui niin loistavasti, ajattelin jakaa reseptin kanssanne. Aina ruuan ei tarvitse olla monimutkaista tai edes sisältää runsaasti raaka-aineita ollakseen herkkua!

Käytän veden kuumentamiseen vedenkeitintä, jotta homma sujuu nopsasti ja vähäenergisesti. Tällä kertaa käytin proteiininlähteenä soijanakkeja, mutta toimiihan tuo yhtä lailla soijarouheen tai lihan kanssakin; kaikenlaiset makkarat, kypsä liha ja kala ovat ihan kotonaan tässä ruuassa. Lisänä voipi vetäistä vaikka raejuustoa ja salaattia.

Ovela kokki jemmaa kaappiinsa maustettua tomaattimurskaa, joka poistaa ison osan ongelmista nopeasti: siitä saa vaivattomasti pizzakastikkeen ja vettä ja riisiä/pastaa lisäämällä nopean keitontapaisen ruuan. Tällaisessa hätäisessä kokkauksessa se tarjoaa nopean helpotuksen mausteiden kanssa puljaamiseen.

Mutta nyt on jo kiire, juna lähtee kohta!
3-4 hengen ateriaan tarvitset:

n. litran vettä
4 dl (tummaa) pastaa

1 ison sipulin
1 ison porkkanan
kourallisen herkkusieniä
2 soijanakkia tms makkaraa
purkin tomaattimurskaa
öljyä/voita/molempia
suolaa, pippuria, sokeria

Laita pasta kiehumaan, laita pannu kuumenemaan. Kuori ja silppua sipuli ja leikkaa sienet ohuiksi viipaleiksi. Raasta porkkana karkeaksi. Siivuta makkara tai pilko liha. Nakkaa sipuli ja sienet ruskistumaan pannulle rasvan kanssa, kun ne ovat alkaneet saada väriä, lisää porkkana ja tomaattimurska. Sekoita joukkoon makkarapalat ja mausta, anna kiehua kunnes pasta on valmista.

Kauho naamaan hirveetä vauhtia samalla kun meikkaat ja mietit mitä olet unohtanut pakata laukkuusi.

Uusi työ on toistaiseksi ollut todella hauskaa ja mielenkiintoista. Moni ominaisuus vastaa täysin ajatuksiani ihannetyöstä; yleensä parin tunnin välein vähintään tunnin palkallinen paussi ja päiväunien ottaminen on ihan ookoo! Mieletöntä! Itse työtehtävät ovat tuttuja, ympäristö taas täysin uusi ja senkin takia mielenkiintoinen. Toivon että saan tehdä tätä pitkään. =)

Leppoisaa pyhäiltaa ja reipasta maanantaita kaikillen!
- Hulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti