lauantai 18. huhtikuuta 2015

Välineurheilua - uusista leluista

Hilipatipippan mussukat!
Täällä nautitaan vapaasta viikonlopusta ja asiaan kuuluen Muru vahtaa lätkää sillä aikaa kun minä riekun keittiössä. Peruslauantai. Tuo pahempi puoliskoni tosin on niin äreällä tuulella, että taitaa Tappara olla taas tappiolla...

Mutta! Niistä leluista. Koska enemmän on parempi, ja koska ranteeni ovat melko lailla kärsineet niin hevosen selästä tipahteluista ja toistuvista jännetupentulehduksista, olen aina valmis rakastumaan uuteen apuvälineeseen joka helpottaa askareita. Olen vuosikaudet ansiokkaasti vältellyt taikinoita joihin liittyy rasvan nyppimistä jauhojen sekaan. Siis yök. Kamalinta. Ikinä. Peukalot ja ranteet soiden olen muutaman kerran vaivautunut yrittämään, mutta rasva ehtii aina pehmitä ja sulaa niin että taikinasta tulee sitkeää. Bonuksena olen saanut todella pahasti särkevät sormet ja ranteet. Jotenkin ei siis ole ihme, ettei touhu oikein houkuta. www.ennemminhammastikkuasilmään.fi.

Yleiskoneella tämän ongelman voi selättää joko kutterissa pyörittämällä tai sekoituskulhossa melalla sotkien. Koska en ole vielä onnistunut lopettamaan/hillitsemään laukkuinnostustani, en ole ollut niin rahoissani että olisin voinut viskata tonnin uuteen Kenwoodiin. Sen kerran kun ostan koneen, haluan sen olevan A1-luokkaa ja Kenwood Cooking Chef sitä todellakin on; kaikkien muiden herkkujen - kuten metallirungon, vahvan moottorin ja runsaiden lisälaitteiden - lisäksi siinä on myös induktiotoiminto. Teräskulho siis lämpiää haluttuun lämpötilaan ja samalla laite sekoittelee menemään. Sillä onnistuvat kastikkeet, kiisselit, ruokien haudutus ja vaikka mikä! Sekä kypsennyksen aika ja lämpötila sekä sekoituksen tiheys ovat kaikki säädettävissä. Joku haaveilee lottovoitosta, minulle riittäisi tämä ihmevekotin...oioioi!

Kuva lainattu valmistajan sivuilta

Vähän vähemmän tekno- ja päiväunipuolella uusin aseeni taistelussa löröä taikinaa vastaan on tällainen vekotin.

Siinä on kuminen kädensija ja teräslankarenksut. Ei muuta ku hantaakista kii ja voita silpuksi jauhojen sekaan. Kokeilin tänään tehdä lusikkaskonsseja ja sain alle parin minuutin aikaiseksi seoksen, jossa voi oli pikkuruisina murusina jauhojen kanssa. Result! Tämä taikaväline löytyi Stockalta ja hintaa taisi, tämänkuisen kampanjan jäljiltä, olla kuuden euron paikkeilla.
Niistä skonsseista myöhemmässä postauksessa. ;)

Toinen  mieluisa kaveri on Oxon Good Grips-sarjan jäätelökauha. Tällä on ehkä kerran tehty sitä mitä paketin päällä lukee eli pyöritelty jäätelöpalloja. Muuten käytän sitä taikinan annosteluun. Olen tehnyt sillä keksejä, skonsseja, muffineja ja vaikka mitä. Kun taikinaa on yhtä paljon jokaisessa aihiossa, ne myös kypsyvät tasaisemmin.

Loistava apuväline tällaiselle hutilukselle, jolle "sinne päin" on ihan pätevä mittayksikkö...

Turussa tämän ja monta muuta keittiön tarvekalua myy Idelli, jonka ystävällinen palvelu ja loistavat valikoimat ovat vertaansa vailla. Kaksi peukkua tälle mestalle!


Kolmas aarre keittiössä on Emile Henryn 30-senttinen pizzakivi, jonka saimme Murun kanssa äidiltäni joululahjaksi. Koska vanhan kotini keittiö oli niin pieni että siellä ei ollut tilaa yhdellekään ylimääräiselle isolle tavaralle, kivi majoittui Murun luo ja nyt täällä uudessa keittiössä sitä on tullut käytettyä jo pariin otteeseen. Se paistaa pizzat rapeaksi ja tekee leivästä herkkua, nyt mietin jo uusia metkuja jotta pääsisin testaamaan kiveä jälleen. Mietin juuri, josko karjalanpiirakat saisivat lisää autenttista makua ja tuntua kivellä lämmitellen...oioioi. Pakko kokeilla.


Mutta tässäpä siis kolmikko joka tekee keittiöpuuhistani niin paljon hauskempia. Suosittelen pitämään silmät auki ja katselemaan uusia asioita avoimin mielin - koskaan ei tiedä mistä kapistuksesta saa harrastuspuuhiin uutta iloa ja mielenkiintoa. Minulle nämä vekottimet ovat mahdollistaneet asioita jotka aiemmin ovat olleet hankalia tai jopa mahdottomia.

Oikein leppoisaa lauantain jatkoa, nauttikaa olostanne!
- Hulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti