torstai 21. toukokuuta 2015

Kun sisäinen kauneus ei ratkaise - meikkisuosikeista

Tässä päivänä muutamana jouduin kuulusteluun. Eräs asiakas tenttasi, mitä meikkiä käytän, mitä luomiväriä ja ties mitä. Tais olla tylsä matka sillä, kun niin kovin kiinnostunut oli. Mutta koska joku muukin saattaa olla samanlainen hankala tapaus jolla ei mikään luomiväri pysy, mikään meikkivoide toimi tai tummat silmänaluset puskevat pintaan, asian jakaminen teidän kanssanne saattaisi jopa jotakuta ilahduttaa.

Kuten mainitsin, tässä ja parissa aiemmassakin postauksessakin, omaan todella hankalan ja herkän ihon. Siksi käytän Dr. Hauschkan meikkivoidetta, joka on luomua ja  tiesmitä hippikamaa. Tuote uudistui vähän aikaa sitten, ja tässä juuri testailen miten tuo uusi tavara toimii. Se peittää paljon paremmin kuin vanha, mutta ihoni kyllä hiukan siihen reagoi eri tavalla (eli huonommin) kuin siihen vanhaan luottokamaan. Sävyt ovat muuttuneet, 00-sävy poistunut ja 01 on nykyään keltaiseen eikä vaaleanpunaiseen taitettu. Vähän siihen oli totutteleminen. Eli plussia ja miinuksia löytyy tästäkin uudistuksesta. Elän toivossa, että 00 vielä ilmaantuu sarjaan... 

Silmänaluseni ovat kroonisesti tummat, ja koska ihoni on kovin vaalea - lähinnä niinku valkoinen - se tummuus myös pistää silmään. Luottotuotteeni tähän ongelmaan on Sensain valokynä, joka löytyy kaupan hyllystä nimellä Concealer Brush Type. Sävyni on vaalein 01. Tuote myös hoitaa ihoa tehokkaasti, välillä käytin toista peiteväriä ja huomasin parin viikon jälkeen silmänympärysihon näyttävän kuivemmalta ja jopa hiukan ryppyjäkin melkein näkyi. Palasin Sensaihin ja ongelmat loppuivat viikon sisällä. Taikaa!
Hintaahan tältä ihmekynältä löytyy, muistaakseni 36 euroa oli viimeisen kerran kärsimys kun Sokoksella kävin ostamassa. Mutta se myös kestää todella pitkään, joten käyttökertaa kohti kustannus on vielä järkevän rajoissa.
Haksahdin joskus vuosia sitten siihen suureen huijaukseen nimeltä YSL Touche Éclat, jonka nimeen kaikki meikkimuodin uhrit vannovat. Törkykallis tuote, joka ei peitä mitään. EI. MITÄÄN. Eikä kyllä "valaise" sen puoleen. Sensain tuote on tuhatkertaisesti parempi ja puolet halvempi!
Se ainoa oikea - kuvat nyysitty valmistajilta

Silmäluomeni taas ovat sitä myötä kummalliset, ettei niitä ymmärrä kukaan. Ovat nimittäin niin rasvaiset, että tavan ripsi- ja luomivärit ovat pisin alaluomia parissa tunnissa, eikä mikään normaali tuote pysy paikoillaan. 
Luomiväreistä ainoa joka pysyy aamusta iltaan paikoillaan ilman mitään sirkustemppuja on Maybellinen Color Tattoo 24h. Satuin löytämään halvalla Tokmannilta, alle 10 euroa kipale. Ostin 2, pronssinvärisen ja valkoisen. Nämä värit ovat metallinkiiltoisia, koostumukseltaan voidemaisia ja asettuvat luomelle kuin tatuointi. Tai liima. Testailin tuossa yhden työpäivän verran, miten värit kestävät. Laitoin meikin aamulla puoli neljältä, ja illalla päikkäreiden, ruuanlaiton ja ties minkä epämääräisen ei-meikkiystävällisen touhun jälkeen sain tehdä tosissani hommia että sain luomivärit pestyä pois. Eikä muuten ollut kertynyt luomivakoon mitään tai sen puoleen valunut alaluomillekaan. Ten points!

Niistä sirkustempuista puheen ollen, mikä tahansa tavan luomiväri muuntuu vedenpitäväksi ja superkestäväksi, kun sen pohjustaa Wet 'n' Wildin Fergie-sarjan pohjustusaineella. Tätä ihmeainetta myy Suomessa pretty.fi joka toimittaa nopeasti, kohtuuhinnoilla ja vastaa tuotteistaan. Täältä muuten löytyvät muutkin loistavat edulliset merkit kuten NYX, ELF sekä Real Techniques, jonka siveltimillä olen tässä pari kuukautta leikkinyt. Tykkään.
Pohjustusaineen käyttö on yksinkertaista; nuppineulanpään kokoinen täppä taputellaan tasaisesti luomelle ja luomiväri levitetän välittömästi päälle. Varoituksen sana - se väri sitten todellakin jämähtää nopeasti! Kannattaa siis olla tarkkana ja huolellinen. Poistaminen vaatii pientä liotusta, puhdistuksen päälle joutuu myös monesti käyttämään kasvovettä että kaikki lähtee tai turvautumaan silmämeikinpoistoaineeseen. Mutta kestää työn  ja harrasteet keittiössä, treenaamisen, pitkät juhlat jatkoineen jne.

Ripsiväreistä minulle sopivat vain lämpimällä vedellä poistettavat. Vedenpitävien vaatimia puhdistusaineita ja sotkua en jaksa, ja ei-vedenpitävistä ei ole mihinkään. Tämän hetken suosikit ovat IsaDoran Volume&Curl sekä AllDay Long Lash. Loistavia, kohtuuhintaisia, tykkään. Jos olet sitä sorttia pervo, että tykkäät vedenkestävien kanssa puljata niin eBaysta löytyy sellainen ihmetuote kuin Sensai Mascara Majorca Majolica Edge Meister, joka on aivan uskomattoman loistavan hyvä! Pidentää kuiduilla valtavasti, tuuheuttaa ja viuhkamainen kampa erottelee jokaisen ripsen. Mutta siis todella raivostuttavan hankalaa poistettavaa. Imju Fiberwig on myös lämpimällä vedellä poistettava, pidentää ja tuuheuttaa, mutta ne kuidut...oi että, kun on kiva niitä silmistä tonkia keskellä päivää. Not. 


Huulipunasuosikkini on ehdottomasti joko MAC Glaze A92, Hot Tahiti tai Lancômen 47 (klikkaa tästä loistavaan tuotearvioon), jonka käytön olen äidiltäni oppinut. 47 sopii kaikille hiusten ja ihon väriin katsomatta; se on kirkkaan punainen, jota on hiukan taitettu kultaan ja oranssiin. Ihana. Hot Tahiti taas on hiukan violettiin ja ruskeaan taitettu puna, joka on ollut käytössä melkein yhtä pitkään kuin 47 - yli 10 vuotta. 
Omistan oikeesti yli 50 huulipunaa, kiiltoa ja sävyttävää huulirasvaa joten on ehkä hurskastelua yrittää sönkätä miten nämä kaksi edellämainittua riittävät. Ehheheh. =P
Huultenrajauskynien suhteen olen vähän yksioikoisempi; Make Up Storen Golden Purplella rajaan kaiken siniseen taitetun vanharoosasta tummanviolettiin, ja lisäksi omistan punaoranssin, nudenvärisen ja punertavanbeigen kynän joilla hoituu kaikki loput. Täts it. Osa punista vaatii kynän häivyttämisen sormella, toiset taas todella vahvan viivan. Varsinkin Golden Purple kerrostuu tosi hienosti ja se on myös helppo häivyttää joten siitä on helppo tykätä, en tiedä onko menossa 5. vai 6. kappale samaa sävyä.

Tässä oikeastaan olikin ne suosikit, joista en luovu. En ainakaan ennen kuin löytyy uusia, parempia tilalle...mikä on sinun luottotuotteesi, joka ei vaihdu vaikka mikä tulisi? 

- Hulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti