maanantai 28. joulukuuta 2015

Nopsat näläntaittajat - valmisruokasuosikeista

Hellurei!

Täällä sitä koko ajan pukkaa uutta reissua ja muuta puuhaa. Ei huono. Saisivat levittäytyä vähän tasaisemmin nää miun menot mutta en valita, koska saan mennä ja töhätä ympäriinsä minulle tärkeiden ihmisten kanssa. =)

Kun on kiire, ruoka-asiat menevät helposti rempalleen. Väsyneenä tulee vetäistyä nopeita hiilareita ja kaikkea hölmöä naamariin, vaikka tietäisi sen tekevän vain hallaa. Ja tekee muuten hallaa kaikelle, vireystilasta ihoon asti!
Suosin pääasiallisesti puhtaita raaka-aineita ja kotiruokaa, mutta joskus on pakko tinkiä. Kaupasta löytyy valmiina aivan kelpo einehiä, niitä ei ole paljon mutta ne ovat sitäkin laadukkaampia. Paljon joukkoon mahtuu pakasteosaston asukkeja, sillä niihin yleisesti tungetaan vähemmän lisä- ja säilöntäaineita.
Tässä siis muutamia suosikkejani, jotka ovat niin terveellisiä kuin maukkaitakin.

Hummus. Viimeisin löytö Lidlin kylmähyllystä on supermaukas ja edullinen hummus. Tämä on liioittelematta paras valmishummus jota olen ikinä maistanut. Siinä on käytännössä pelkästään aitoja asioita, ainoa "kauneusvirhe" valmistusainelistassa on 2 säilöntäainetta. Kaikki muu on luonnollista.
Yhdessä sweet chili-ruislastujen kanssa räjäyttää tajunnan!

Apetit Hernepihvit ja Punajuuripihvit. Kotimaista, herkullista, terveellistä ja nopeaa. Hernepihvit katosivat jokin aika sitten kauppojen hyllyiltä, ja tässä oottelen kiihkeästi vastausta Apetitin kuluttajapalvelusta, jotta joko kyseessä on vain hetkellinen hairahdus. Jos lukijoitten joukossa on muitakin hernepihvifaneja, laittakaapa palautetta ja kyselyä osoitteessa http://www.apetit.fi/fi/kuluttajapalvelu/palautelomake.

Rainbow Ruokaisat Pannukasvikset. Mielettömän hyvää ja nopeaa kasvislisäkettä tai -ateriaa kaipaaville. Sisältää siemeniä, soijapapuja ja muuta terveellistä, jättää hyvän olon. Maistuu miedosti valkosipulille, nam!

Froosh appelsiini-porkkana-inkiväärismoothie. Olen vasta viimeisen vuoden aikana todella hurahtanut inkivääriin ja huomannut sen hyväätekevät ominaisuudet (muutenkin kuin vain matkapahoinvoinnin torjujana). Frooshin smoothiet ovat raikkaita, hyvänmakuisia ja erityisesti tämä versio on todella piristävä. Siirtää nälkää sujuvasti tunnin verran eteenpäin.

Lidlin siemenseokset. Näitä löytyy mm. omena-karpalo-manteli-siemensekoituksena ja hedelmä-pellava-seesaminsiemensekoituksena. Lisäävät makua, kuitua ja ravintoaineita vaikka puuroon, rahkaan tai jugurttiin. Helppoa ja herkullista, ei maksa paljon eikä sisällä juurikaan sokeria.

Puljongin kastikkeet ja liemet. Maku aidoista asioista; jos purkin päällä lukee "lihaliemi", se tarkoittaa että ensin on paahdettu luita, sitten keitelty niitä ja sitten tiivistelty ja mausteltu liemi kaikessa rauhassa. Kastikkeet ovat sellaisenaan täydellisiä. Lämmitys, pöytään, taatusti toimii! Helpoin nuudelikeitto ikinä - kuumenna vettä ja kasvislientä, lisää currytahnaa ja kookosmaitoa, wokkivihanneksia pakkasesta tai tuoreenansa ynnä parin minuutin hauduttelun jälkeen niitä litteitä leveitä nuudeleita. Keitä muutama minuutti, älä nielaise kieltä sopan mukana vaikka onkin hyvvää...

Pakasteherneet. Ei varsinaisesti valmisruoka, mutta loistava raaka-aine joka säilyy, sisältää runsaasti kaikkea hyvää ja taipuu moneen; soseeksi, keitoksi, hummukseksi, wokkiin, salaatteihin, kasvispihveihin...ja kaikki tämä nopeasti ja helposti. Herneet kypsyvät muutamassa minuutissa ja ne on helppo maustaa vaikka vihreällä currytahnalla, valkosipulilla tai pestolla. Pestolla terästetty hernesosekeitto on ihana, terveellinen ja nopsa lounasruoka joka matkustaa termoksessa oikein sujuvasti ja piristää päivää.





Kuva pöllitty Telegraph UK


Tässä ne tuotteet, jotka yleisimmin keittiööni eksyvät. Lisäksi ajoittain satunnaisia hairahduksia, lähinnä Murun puolelta. Se juutas ostaa ylisuolattuja, piilorasvaisia, hyperkuumennettuja eineksiä MINUN jääkaappiin! Onneksi tapa on lähes kokonaan kadonnut, ja miun tekemät eväkset maistuvat paremmin kuin ne kamalat moninkertaiseen muoviin pakatut mössöt. Muuten olis onni vähissä ja Murulla verenpaine taivaissa kuulkaas! Ei sillä, kyllä se varmaan miun kanssa muutenkin vähän väliä huitelee huippulukemissa mutta ei tartte lähtiä kohtaloansa härkkimään tieten tahtoen.

Muissa uutisissa: joulusta on toivuttu noin enimmäkseen, pukki toi mieluisat lahjat ja meikäläinen ronttaakin sit jatkossa kamppeitaan tällaisessa ihanassa supertoimivassa megatilavassa Ju-Ju-Be Right Back-repussa! Katto ny, eikö oo ihana?!

Näitä löytyy Lauran Pikku Putiikista

Lisäksi tuli Murulta ihana musta Pure hobo-laukku, käsipainot ja Twist-karkkia (jouluperinne, parhaita karkkeja niinku ever). Ja Sannalta vaikka mitä ihkua, erityiskiitokset Gunryn piparkakku- ja appelsiini-neilikkasaippuoista. Ite en niitä taaskaan onnistunut mistään metsästämään. Ehkä ens vuonna...
Toiko pukki just siulle jotain ihanaa?

Lupsakkaa maanantaita ja ihanaista uuden vuoden odotusta!
 - Kassialma Hulta

2 kommenttia:

  1. Einespuolella melko onnistuneita on näma uudet Kokkikartanon makarooni- ja kaalilaatikko ja keitot. Joulu meni mukavasti ja ehkä paras lahja oli geelisukat. Vaaleanpunaiset nilkkasukat jotka hoitaa ja rasvaa jalat näppärästi, kun pitää niitä noin 20 min jalassa, suosittelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuuu noita sukkia en olekaan nähnyt livenä vielä! Pitää vissiin koklata - tosin joulukuusen alta löytynyt Schollin motorisoitu jalkaraspi saattaa olla vähän samaa sarjaa...
      Kokkikartanon ruuat ovat käsittääkseni ihan oikeaa ruokaa, toisin kuin useimmat muut elintarvikkeentapaiset valmisteet mitä einestiskistä löytyy. Kiva kun markkinoille on tullut vaihtoehtoja joissa on järkeä! =)

      Poista